Últimament se sent molt a parlar del internet de les coses, de la digitalització, de la indústria 4.0, conceptes molt genèrics que moltes vegades ens consta veure reflectits dins de la nostra pròpia empresa. Sabem que és el futur (o el present segons a qui escoltem), però tampoc tenim massa clar com tot això es pot aplicar a casa nostra. I si enlloc de parlar de conceptes generals, parlem d’aplicacions concretes, de casos d’èxit i de solucions específiques? Doncs probablement no només podrem veure la seva aplicació a la nostra empresa, sinó que segurament ens veurem capaços de fer el primer pas.

En aquesta secció de indústria i tecnologia pretenem parlar-vos de diferents aspectes de les TIC vinculades a la indústria, però d’una manera entenedora i aplicable a les empreses del territori.

Per aquest primer post us volem parlar d’una empresa bagenca. Aquesta empresa va aconseguir recuperar un client que havia deslocalitzat la producció anys enrere i que ara volia tornar a produir a Catalunya. Evidentment era una oportunitat que no podien deixar escapar i així ho van fer, però van ser molt conscients que tal com duien la gestió de producció no podien donar el servei que els hi estaven demanant.

Limitacions en les que es trobaven:

Era bàsic poder controlar tota la producció, fossin quines fossin les quantitats, el factor humà no podia ser un topall per complir amb els requeriments del seu client.

Així que després d’un estudi vam dissenyar, el que anomenem una “recepta tecnològica”.

La nostra recepta contenia:

Per poder escriure aquest post de forma objectiva, hem demanat al client que ens descrigui els beneficis que ha aportat a la seva empresa, i això és el que ens ha comentat:

De fet, el primer que va dir va ser: “sense aquesta solució no podríem produir el que estem produint”

La tecnologia és una gran aliada i es poden fer coses molt interessants, com el projecte que us explicarem en el proper post d’una empresa del sector de l’automoció.